Dålig ventilation?

Behöver din fastighet ny ventilation?

 

Vi är experter på ventilation och luftflöden. Som certifierade kontrollanter för OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har vi de kompetenser som krävs för att projektera och installera nya ventilationsanläggningar,

Dålig ventilation kan leda både till mögel och fuktproblem i ditt hus men det kan även påverka hur man själv mår. Därför är det viktigt att ha en väl fungerande ventilation hemma med ett frisk luftflöde som arbetar för att hålla både dig själv, din familj och ditt hus friskt.

Kontakta oss så kan vi komma ut och göra en bedömning samt lämna en offert på om ert ventilationssystem behöver bytas ut.

Ring eller maila om du är intresserad av att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ny ventilation.

ROT-avdrag kan göras på dessa arbeten!

Vad vi gör

1. Rådgivning/Hembesök 

Det första som sker när ni kontaktat oss är rådgivning över telefon eller ett hembesök där vi kontrollerar hur ventilationen ser ut och om den verkligen behöver bytas ut. Kanske har man inte ett system som behöver bytas ut överhuvudtaget. Det kanske räcker med att ersätta ett lager, ett filter eller göra en rengöring av ventilationskanalerna? Vid ett hembesök kollar vi på vad just du kan behöva.

2. Offert & Åtgärd

Efter hembesöket ger vi er ett förslag och en offert på de åtgärder vi rekommenderar om  någonting behöver göras. Det beror såklart helt på hur förhållande är i ert hem och varje förslag skräddarsys efter era behov och önskemål.

3. Utför arbetet

Om ni väljer att anlita oss för arbetet så planerar vi in en tid tillsammans med er. Då tar vi även över ansvaret av att utföra arbetet som specificerats på offerten. Det kan vara allt från nedmontering av existerande ventilationssystem, beställning av det nya aggregatet, rengöring av ventilationskanaler i fastigheten, montering av det nya ventilationssystemet, injustering av luftflödena till ansökan om ROT-avdrag.

Men hur vet man om ventilationen är dålig?

De flesta av oss tillbringar upp till 90 procent av tiden inomhus och andas in tusentals liter luft varje dag.

Tyvärr är det allt för ofta som ventilationen i ett hus inte är tillräcklig eller i en del fall helt obefintlig. Inomhusluften är av avgörande betydelse för hur vi mår och därför är det viktigt att vi har bra ventilation i vårt hus.

Nedan har vi listat 8 tecken på att ventilationen i ditt hus är dålig.

Tecken på att ventilationen i ditt hus är dåligt. Läs mer om symtom på dålig ventilation.
8 tecken på dålig ventilationen i huset
  • Imma och kondens på insidan av fönster.
  • Imma på badrumsspeglarna som är kvar länge efter en dusch.
  • Luften i huset känns unken och luktar illa.
  • Huvudvärk utan känd orsak.
  • Stekos sprider sig i huset.
  • Allergier och rinnande näsa och ögon.
  • Dålig sömn.
  • Torra slemhinnor och irritation i öron, näsa och hals.